netherlands netherlands
DVA engineering B.V. is ISO 9001 gecertificeerd
ISO 9001 gecertificeerd
Opdrachtgever project: N.V. Hydron Midden-Nederland
Directievoering: Royal Haskoning B.V.
Opdrachtgever: Heijmans Beton - en Waterbouw B.V.
Hydron Midden-Nederland heeft besloten pompstation Tull en ’t Waal te vervangen. In de nieuwbouw komt een uitbreiding van de zuivering met ontharding in korrelreactoren. Na voltooiing levert Hydron Midden-Nederland vanuit het nieuwe pompstation circa zes miljoen kubieke meter onthard drinkwater aan afnemers in Nieuwegein, Schalkwijk en Houten.
Het nieuwe gebouw met een lengte van circa 65 m en een breedte van circa 25 m zal ongeveer 10 m boven het bestaande maaiveld uitsteken. Onder het gebouw komen twee kelders tot een niveau van circa 3,25 m en 4,0 m onder het maaiveld. Aan de westzijde van het gebouw is een ondergrondse leidingtunnel van circa 101 m lang geprojecteerd. De kelders en tunnel worden i.v.m. het waterbezwaar vervaardigd in een gesloten, tijdelijke bouwkuip. De bodemafsluiting wordt gerealiseerd m.b.v. onderwaterbeton en prefabpalen.
Heijmans Beton- en Waterbouw heeft DVA verzocht de ontwerpberekening voor het pompstation te verzorgen met als doel het vastleggen van de hoofdkrachtswerking in de hoofdconstructies ten gevolge van de optredende belastingen.

Nadat bleek, dat er een aanzienlijk deel van de prefabpalen beschadigd was, is DVA gevraagd in korte tijd tegen geringe meerkosten een herstelplan voor de hoofdaannemer op te stellen dat er in voorzag de niet meer bruikbare funderingspalen te vervangen door een dubbel damwandplankprofiel.

Wij hebben onder andere gewerkt voor:
Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op.