netherlands netherlands
DVA engineering B.V. is ISO 9001 gecertificeerd
ISO 9001 gecertificeerd
Opdrachtgever project: Gemeente Schiedam
Opdrachtgever: Boskalis Nederland B.V.
Binnen het project Lange Haven Plus wordt de Schiedamse gracht in goede conditie teruggebracht. Tegelijkertijd wordt het werk aangewend om de verzakte kades een nieuwe inrichting te geven.

Er worden 17.000 m schroefpalen geplaatst, in en achter de kademuren. Deze muren hoeven dan niet volledig gereviseerd te worden; de dragende functie die de kademuren hadden, valt weg na het plaatsen van de palen. Op de palen wordt beton gestort dat de druk moet verdelen. Dit heeft als voordeel dat de bestaande kades kunnen blijven bestaan.

In krap anderhalf jaar wordt in totaal 1.200 m kade aangepakt op een manier die niet alleen de kademuren en het draagvermogen van de kades herstelt, maar die ook een plus geeft aan het project. De voorzieningen voor de schepen in de Lange Haven worden waar mogelijk ondergronds gebracht.
Het contract is aan Boskalis gegund. De aanbesteding was gebaseerd op het Best Value Procurement-principe.

DVA heeft een ontwerpleider ter beschikking gesteld gedurende de tender- en de uitvoeringsfase, die betrokken is geweest bij o.a. het ontwerp, coördinatie- en organisatiewerkzaamheden, system-engineering, raakvlakkenbeheer en risico-analyse.


Wij hebben onder andere gewerkt voor:
Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op.